شرکتهای بزرگ فعال در حوزه فنآوری آیتی اغلب محصولات خود را پیش از عرضه نهایی در اختیار تعدادی محدود کاربر قرار میدهند تا ضمن کار کردن با برنامه، نقاط ضعف آن را شناسایی کنند. به این ترتیب شرکت سازنده این امکان را خواهد داشت که تا قبل از عرضه نهایی محصول نقاط ضعف آن را در مرحله عملی کاربرد عملی شناسایی کند.
مایکروسافت نیز تا پیش از این به طور محدود و با تعداد مشخصی از کاربران همین کار را برای برنامههای اصلی و سیستم عامل ویندوز انجام میداد. اما با اعلام عرضه نسخه آزمایشی ویندوز ١٠، مایکروسافت سنت معمول خود را تغییر داده و نسخه آزمایشی خود را به طور عمومی عرضه کرد تا هر کاربری در هر جای دنیا این امکان را داشته باشد تا نسخه آزمایشی را به صورت مجانی دانلود کرده و از آن استفاده کند و در حین کار با آن، مشکلات و ضعفهای آن را به مایکروسافت گزارش دهد.
اکنون مایکروسافت در پستی وبلاگی اعلام کرده است تا روز ١٧ دسامبر، تعداد کسانی که نسخه آزمایشی را از وبسایت این شرکت دانلود کردهاند به ١.٥ میلیون نفر رسیده است و از این تعداد هم حدود ٣٠ درصد یعنی نزدیک به ٤٥٠ هزار نفر به طور روزانه و منظم از این نسخه آزمایشی و قابلیتهای متنوع آن استفاده میکنند.
قاعدتا اگر قرار بود مایکروسافت برای یافتن این ضعفهای برنامه خود در مرحله عمل به کارکنان خود یا شرکتهای طرف قرارداد اتکا کند، باید میلیونها دلار هزینه میکرد. اما با این تدبیر خردمندانه و بدون صرف هیچ هزینهای تعداد واقعا زیادی از مشکلات این سرویس توسط علاقهمندان به این سیستم عامل شناسایی و متعاقب آن توسط مایکروسافت رفع شده است.
بنا بر همین گزارش، کاربران نسخه آزمایشی ویندوز ١٠ بسیار فعالتر از کاربران نسخههای بتا و آزمایشی ویندوزهای ٧، ٨ و ٨.١ بودهاند. نتیجه این حضور فعال گزارش ١٣٠٠ مشکل واقعا موجود در برنامه یا پیشنهادهای عملی برای اضافه کردن برخی قابلیتها به این برنامه بوده است.
از ماه اکتبر که اولین نمونه از این نسخه آزمایشی عرضه شد ، یک نسخه دیگر در ماه نوامبر منتشر شد و انتظار میرود در مراسم سالانه تازههای پیشنمایش مایکروسافت که در ماه نخست سال میلادی جدید برگزار میشود نسخه جدیدی از پیشنمایش ویندوز ١٠ روی تبلتها و گوشیهای هوشمند ویندوزی ارائه شود.
منبع: یاهو